در گذشته های نه چندان دور برای اصلاح عیوب انکساری تنها عمل های PRK مرسوم بود اما امروزه از روش های نوین و کارآمدتری مانند اسمایل (SMILE) و ترنس پی آر کی (Trans PRK) استفاده می شود. با این حال روش های قدیمی تر نه تنها منسوخ نشدند که توسعه یافتند و اکنون برای درمان طیف وسیعی از بیماران چشمی به کار گرفته می شوند.
مزایای ترنس پی آر کی نسبت به PRK
- روش ترنس پی آر کی چشم نیاز به برداشتن مکانیکال لایه سطحی قرنیه را از بین برده است؛ به عبارت دیگر جراحی کاملاً بدون دخالت دست انجام می شود و نتیجه هم برای بیمار و هم برای جراح مطلوبتر است.
- در تکنیک ترنس پی آر کی نسبت به عمل پی آر کی، بیمار دوره نقاهت کوتاه تری را طی خواهد کرد.
- یکی دیگر از مزایای ترنس پی آر کی احتمال کمتر ابتلا به کدورت قرنیه نسبت به جراحی PRK است.
- در عمل ترنس پی آر کی بهدلیل دستکاری کمتر انتهای عصب قرنیه، میزان خشکی چشم نسبت به پی آر کی بسیار کمتر است.
- جراح قبل از انجام عمل ترنس پی آر کی بیمار را به دقت و به طور کامل معاینه می کند. این معاینه شامل تعیین نمره چشم، توپوگرافی چشم، ارب اسکن (برای ارزیابی بهتر وضعیت اپتیکی قرنیه)، اندازه گیری فشار چشم، بررسی مکانیزم حرکات چشم و… است که همراه با معاینات و آزمایش های عمومی انجام می شود.
مراقبت های بعد از عمل ترنس پی آر کی
بیمار کاندید انجام عمل ترنس پی آر کی مانند هر عمل دیگری باید به نکاتی که چشم پزشک توصیه می کند با دقت عمل نماید تا پس از جراحی کیفیت بینایی مطلوبی برای وی حاصل شود. این موارد به طور کلی عبارتند از:
- بعد از عمل ترنس پی آر کی حتما از عینک آفتابی مناسب استفاده کنید.
- داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
- احساس وجود جسم خارجی در چشم طی چند روز اول پس از عمل کاملاً طبیعی است.
- چشم شما تا یک هفته پس از عمل به نور حساس می باشد.
- پس از عمل ترنس پی آر کی استفاده از رایانه، تلفن همراه، تماشای تلویزیون و انجام کارهای چشمی را تا بهبودی کامل (که پزشک آن را اعلام می کند) محدود کنید.
- تا بهبودی کامل از دست زدن، مالیدن و فشاردادن چشم ها اجتناب کنید.